TTB Marmara Bölge Tabip Odaları Güz Buluşması

TTB Marmara Bölge Tabip Odaları Güz Buluşması 26-29 Eylül 2024 tarihleri arasında BALIKESİR ERDEK OCAKLAR’da gerçekleşecektir.
Buluşmanın amacı şu şekilde belirlenmiştir;

1- TTB MK ile Tabip Odaları yönetimlerinin, kendini TTB’nin bir parçası olarak gören ve TTB içerisinde çalışma yürütmek isteyen tüm hekimlerle bir arada tartışarak örgüt politikalarını birlikte geliştirmeleri ve örgüt içindeki kadroların birbirini yakından tanımaları ile bir örgüt kültürü oluşması için bölgesel bir yöntem geliştirilmesi.

  • TTB Merkez Konseyinin son yıllarının değerlendirilmesi, hekim sendikalarının ortaya çıkış nedenlerinin tartışılması
  • Olası iktidar değişikliği için şimdiden TTB Kanunu ve diğer yasal değişiklik önerileri ve yeni çalışmaların yapılması
  • Nasıl bir örgüt ve örgütlenme tarzı

2-Sağlıkta Dönüşüm Programının en önemli çıktıları olan; Şehir Hastaneleri, Şiddet, Performans sistemi ve Aile Hekimliği ile ilgili yapılabilecekler.

3-Çevre sorunları (özellikle bölgemizde Kazdağları ve Gökçeyazı başta olmak üzere büyük bir çevre felaketine doğru yol alan her geçen gün yaygınlaşan siyanürle maden arama işlemleri) mutlaka gündem yapılması.

4-Sağlık Meslek Örgütleri ve diğer Demokratik Kitle örgütleri ile ilişkiler Bunun yanı sıra bölgedeki hekimlerin, halkın ve basının katılımı ile kurumsal kimliğin geliştirilmesi ve kitleselleşme için yeni yöntemlerin geliştirilmesi.
Katılmak isteyen meslektaşlarımızın 20 Eylül 2024 Cuma gününe kadar 0 (224) 453 52 10 NO’lu telefonu arayarak kayıt yapmaları gerekmektedir.

 

Alıntı: bto.org.tr