TTB Merkez Konsey Üyeleri Sokak Hayvanlarının Yaşam Hakkı İçin Düzenlenen Açıklamaya Destek Verdi: Yaşamı ve Yaşatmayı Savunmaya Devam Edeceğiz

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Genel Sekteri Dr. Önder Okay ve Merkez Konseyi Üyesi Dr. Ali Karakoç, yaşam hakkı savunucularının düzenlediği basın açıklamasına destek verdi.

Sokak hayvanlarının yaşam alanlarından koparılmasını ve sahiplendirilemeyen sokak hayvanlarının öldürülmesini içeren Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 23 Temmuz günü Ankara’daki Sakarya Caddesi’nde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Basın açıklamasını okuyan Burcu Erbil, kanun teklifini savunan milletvekillerine seslenerek, “Hangi inanca mensup olursa olsun, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun insanlığımız ile türcü yasa tasarınızı, türümüze ihanetinizi kabul etmeyeceğiz! Buna izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Okay ve Karakoç ise, TTB’nin aklın ve bilimin ışığında her canlının yaşam hakkını koruyacak çözümlerin parçası olacağını söyleyerek, “Yaşamı ve yaşatmayı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Alıntı: ttb.org.tr