KİTAP TANITIMI – Tanıtan: Dr. Cem HEPER
Kitabın editörü ve yazarlarından olan Prof. Dr. Tuncay Yılmazlar kitabın amacı ve ele aldığı hastalık hakkında kısaca şunları söylemektedir: Fournier Gangreninin hala yaşamı tehdit eden yüksek mortalite oranına sahip, basit ve silik başlayan ancak tanı ve tedavi gecikince öldürücü olabilen, tüm nekrotik dokuların geniş debritmanının tedavinin esasını oluşturduğu, yaşam kalitesini arttırmak için multidisipliner yaklaşımın gerektiği, doktorlar açısından gizemli ve karmaşık, hastalar açısından ise utanma hissi yaratan oldukça sıkıntılı bir hastalıktır. Gelecekte hastalığın preklinik dönemini kısaltmaya yönelik özenin gösterilmesi ile prognozda belirgin iyileşme sağlanabilecek ve mortalitesi daha fazla azaltılabilecektir.
Bu hastalığın tanı ve tedavisinde büyük bir deneyime ve bilimsel alanda önemli başarılara sahip olan hocalarımızın, geçmişten günümüze kadar gelen bütün deneyimlerini ve dünyanın tarih boyunca bu hastalık hakkında elde ettiği bilimsel birikimi, bu kitapta son derece usta bir dil ve tamamı renkli eğitici görseller ile okuma olanağı buluyorsunuz.
Kitap renkli kuşe kağıda basılmış olup, 115 sayfadan ve tam 10 bölümden oluşuyor. Editörlüğünü ve yedi bölümünün yazarlığını yapan Prof. Dr. Tuncay Yılmazlar’ın yanında yer alan diğer bölüm yazarları: Prof. Dr. Ersin Öztürk, Doç. Dr. Özgen Işık, Öğr. Gör. Dr. Barış Gülcü’dür.
Kitabı tunyil@uludag.edu.tr adresinden ücretsiz olarak temin edebiliyorsunuz.
Fournier Gangreni’nin tanımı ve tarihçesi, epidemiyoloji ve etiyolojisi, patogenezi, kliniği, tanısı, tedavisi, mikrobiyolojisi ve antimikrobiyal tedavisi, prognozu, deneyim ve hastalığın durumu, hastalığın yaşam kalitesi, rehabilitasyonu kitapta ele alınan konular…
Hocalarımıza özverileri ve mesleğimiz adına ortaya koydukları bu eserleri için teşekkür ederken, bu kitabın duyurusunu yapmanın mutluluğunu sizlerle de paylaşıyorum.
Dr Cem HEPER
02.09.2020-BURSA